Vrienden van de BAK

De volgende personen zijn VRIEND VAN DE BAK 2017 - 2018

John Meeuwissen, Prinsenbeek
Stan de Graaf, Prinsenbeek
Nancy Giesbergen, Prinsenbeek
Mark Verheijen , Prinsenbeek
Arjan van Tiggelen, Prinsenbeek
Remco Beekers , Breda
Tom Spronk, Prinsenbeek
Petra Spronk, Prinsenbeek
John van Paeschen, Prinsenbeek
Trudy van Paeschen, Prinsenbeek
Inge Verheijen, Prinsenbeek
Paul van der Veeken, Prinsenbeek
Dennis Jongenelis, Prinsenbeek
Tjeerd Vissers, Prinsenbeek
Hans v/d Vijver, Prinsenbeek
Mieke Janssen, Prinsenbeek
Jeroen Romers, Prinsenbeek
Martijn Lint, Prinsenbeek
Annie Jorissen, Prinsenbeek
Jeffrey van de Broek, Prinsenbeek
Stefan van Loenhout, Prinsenbeek
Reinoud van Overveld, Prinsenbeek
Henk van den Broek, Prinsenbeek
Lodewijk Meeuwis, Prinsenbeek
John van den Berg, Prinsenbeek
Hans Verhoef, Prinsenbeek
Judith Knoops, Prinsenbeek
Lars Lauwen, Prinsenbeek
Jan Boomaars, Breda
Gwen van de Koedijk, Prinsenbeek
Joost van de Sande, Prinsenbeek
Coen Geerts, Prinsenbeek
Joke Ipenburg - van Beek, Prinsenbeek
Leon Nagelkerke, Prinsenbeek
Daan Rovers, Etten - Leur
Tom Jansen, Breda
Dennie Vissers, Prinsenbeek
Marco van Hassel, Zundert
Bert van Oosterhout, Prinsenbeek
Ingmar Muller, Breda
Jan van den Goorbergh, Prinsenbeek
Rein Schneijdenberg, Prinsenbeek
John Kimenai, Prinsenbeek
Rene Akkermans, Prinsenbeek
Andre van Dongen, Prinsenbeek
Huub Meulemans, Prinsenbeek
Sjack Vissers, Prinsenbeek
Henk Huijbregts, Prinsenbeek
Edo Beekers, Prinsenbeek
Mieke Biemans, Prinsenbeek
Toon van Beurden, Prinsenbeek
Riny Arnouts, Prinsenbeek
Sander van Beurden, Prinsenbeek
Kees Nagelkerke, Prinsenbeek
Ella Snoek, Breda
Nancy Bastiaansen, Prinsenbeek
Henriette Willebrand, Prinsenbeek
Marian Melissen, Prinsenbeek
Ralph Nagelkerke, Breda
Jeroen Magielse, Prinsenbeek
Nel Meeuwissen, Prinsenbeek
Maarten Aussems, Prinsenbeek
Frank Poppelaars, Prinsenbeek
Caspar Domstorff, Rijsbergen
Prins Adrianus LII, Prinsenbeek
Kees Dielemans , Prinsenbeek
Willem Halters, Prinsenbeek
Sven de Peijper, Breda
Johan van de Vijver, Prinsenbeek
Dijo van Gils, Prinsenbeek
Aldert van Meurs, Prinsenbeek
Marco van Ginneken, Prinsenbeek
Nico Reichart, Prinsenbeek
Femke Tielen, Prinsenbeek
Erik van Gils, Prinsenbeek
Vera van den Goorbergh, Prinsenbeek
Marjan van der Laken, Prinsenbeek
Toon Akkermans
Sylvia Vincenten, Prinsenbeek
Shirley de Peijper, Prinsenbeek
Richard Huijbregts, Prinsenbeek
Rens van Loenhout, Prinsenbeek,
Bert Suijkerbuijk, Prinsenbeek
Hans Jongenelis, Prinsenbeek
Roy Huijbregts, Prinsenbeek
Reinier Nederhoed, Prinsenbeek
Ken de Keizer, Prinsenbeek
Toon Lauwen, Prinsenbeek
Peter Roovers, Prinsenbeek
Koen Mathijssen, Prinsenbeek
Huib Jansen, Prinsenbeek
Thierry Aartsen, Breda
Toon Akkermans

 

Wil je meer weten over deze actie of ook Vriend van de BAK worden? Klik dan hier.

(Lijst bijgewerkt tot en met 25 februari 2018)

 • BAK Kalender

  ma di wo do vr za zo
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30

Hoofd- en websitesponsoren

 • Flexibility
 • Hoofdsponsor Aartsen Fruit
 • Hoofdsponsor Café-Zaal Marktzicht
 • Hoofdsponsor Wilko Fruit
 • VIKA
 • Bellance
 • Brand Webdesign & Webhosting
 • Nieuwe Baan
 • Rabobank
 • The Sourcing Network
 • Johan van Gils

 

Promotievideo: karnaval 2018, Music powered by: Tim Hox, Video editting: Han de Graaf

Als u als particulier om welke reden dan ook geen lid van de club van 111 wilt worden en het karnaval in Boemeldonck toch een warm hart wilt toedragen, dan is er een alternatief.

Voor 50 euro per jaar u kunt “Vriend van de BAK” worden en wordt u vermeld als sponsor op deze website.

Als u Vriend van de BAK wil worden neem dan contact op met een van onze bestuursleden of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor niks gaat alleen de zon op……………………

Ik sta op een vroege ochtend achter in de polder en kijk naar de opkomende zon. Haar stralen verwarmen de Boemeldonckse polder. Haar licht weerkaatst op een nishut. De stilte in de polder wordt op een prettige manier verstoord door geluiden van een lasapparaat en het snerpen van een slijptol. Vele jeugdige Boemeldonckers rijden met fiets, brommer of auto de polder in, om er pas ’s avonds laat weer uit te komen.

De “r” is weer in de maand en dat betekent dat vele mensen in ons mooie dorp weer aan de slag zijn gegaan om gebroederlijk, prachtige creaties te ontwerpen en te bouwen. Uiteindelijk zullen deze creaties zorgen voor twee hoogtepunten tijdens een mooi feest.

Maar deze twee hoogtepunten zijn slechts het topje van de welbekende ijsberg. Vele vrijwilligers, ik schat bij elkaar wel enkele honderden, zijn druk in de weer om de periode tussen elf november en aswoensdag te organiseren en voor een breed publiek zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Karnaval in Boemeldonck is aandacht voor alle Boemeldonckers.

Wat te denken van onze kleine karnavalsvierders. Ik noem zo maar eens wat zaken. De vlooienmarkt, Kinderoptocht, Lampionnenoptocht, een groots vuurwerk op de Markt, de BRAK-krant, de BRAK-zitting, het jeugdclubfeest, bezoek aan de drie basisscholen op vrijdagmiddag, een vrolijke stoet met de allerkleinsten van de Griffioenschool vanaf de kerk tot aan school, het piepers en kreeziekarnaval in De Drie Linden en niet te vergeten het scholenproject Alaaf!

Maar ook aan de zieken wordt gedacht. Deze worden door de Raad van Elf en de Prins bezocht en hen wordt zo een hart onder de riem gestoken. De bejaarden in verzorgingshuis Hagedonk hebben een leuke en gezellige karnavalsmiddag, met uiteraard een bezoek van het BAK-gezelschap. Dit geldt ook voor de senioren in ons dorp. Zij kunnen, indien zij dat wensen, gebruik maken van een gratis busverbinding tussen de Zilverberk en d’n Elsakker om op karnavalsmaandag een heerlijk ontspannende middag te beleven in diezelfde Elsakker.

Dan hebben we nog een hele range met activiteiten waaraan een ieder kan deelnemen. Het liedjesfestival, de Prinsenzitting, de fietstocht met “11-11”, het droogleggen en ook weer aanslaan van de pomp op de Markt, het kapellenfestival, de gebedsdienst op donderdagavond als officieuze aftrap van de leutzesdaagse, de BAK-zittingen en het steek afnemen op dinsdagavond als slotstuk van ons mooie feest. En natuurlijk genieten wij als Boemeldonckers met vele tienduizenden mensen van buiten Boemeldonck van twee prachtige optochten.

En ik zal best nog activiteiten vergeten zijn.

Je zult de meeste activiteiten wel kennen en de ene zal je meer aanspreken dan de andere. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat, om deze activiteiten überhaupt te organiseren, er vele uren vrijwilligerswerk in gaat zitten? Zeker omdat we als Boemeldonck verwend zijn. Ik bedoel dan, dat het niveau van al deze leuke activiteiten hoog is. Dat was het al zo’n 47 jaar geleden en dat is alleen maar gegroeid. Dat vrijwilligerswerk is leuk om te doen. Het kost je tijd, energie en soms wat moeite, maar uiteindelijk beleeft de vrijwilliger vooral plezier aan dit werk. En toch is er wat veranderd in het vrijwilligerswerk binnen de karnaval…………………………………………helaas.

De tijd dat we als zelfstandige gemeente, onder het genot van een pintje aan de toog, de wethouder of burgemeester aan konden spreken en zaken als vergunningen, dranghekken, afval, inzet brandweer, inzet politie, inzet EHBO/GGD, etc. etc. veelal met gesloten beurs konden regelen ligt ver achter ons en komt ook niet meer terug. Maar gelukkig hadden en hebben we vele sponsoren die op wat voor manier dan ook een bijdrage leveren in pecunia of in goederen en diensten om de vele activiteiten te kunnen blijven organiseren. Ook sponsoren hebben de laatste jaren de broekriem aan moeten halen. Tel hierbij op dat de gemeente Breda de subsidies voor heel veel zaken heeft afgeschaft dan wel drastisch heeft verlaagd en dat wij als organisatie meer moeten gaan betalen voor bijvoorbeeld het huren van de Drie Linden, afval opruimen, plaatsen dranghekken etc. etc. zorgt ervoor dat er “financiële” druk op ons mooie feest komt te staan.

Het schrappen van activiteiten zou een optie kunnen zijn om weerstand te bieden aan die druk. Maar de variatie aan activiteiten maakt nou juist dat wij als gemeenschap zo kunnen genieten van karnaval in de breedste zin van het woord. En omdat het karnavalsfeest van ons allemaal is, kan van schrappen geen sprake zijn.

Ik sta nog steeds in onze mooie polder, hoor nog steeds het geluid van het lasapparaat en de slijptol. Het is herfst en het eind van de middag nadert. En de zon………………..? Die gaat maar niet onder. Hij blijft als een trotse koperen ploert boven Boemeldonck staan en verlicht en verwarmt ons mooie dorp en de mensen die zich Boemeldoncker voelen. Want de zon weet dat het goed zit met ons verbroederingsfeest. Een vriendschappelijk feest wat we samen vieren en samen maken. Als vrienden zogezegd.

Word daarom “vriend van de BAK” voor maar 50,00 Euro per jaar. Het is slechts een half pilske per week, dus waar hebben we het over.

En wat krijg je ervoor terug………………..? Niets! Nou ja, niets? De zekerheid dat de komende jaren de vele mensen betrokken blijven bij karnaval en dat de vele activiteiten behouden blijven waar een ieder op zijn of haar manier zo van geniet! Oh trouwens, je krijgt toch iets. Een vermelding op de BAK-site en een speldje dat je op je kiel of muts kunt spelden, zodat een ieder kan zien dat ook jij een echte Boemeldoncker bent en “vriend van de BAK”!

Namens de BAK-organisatie, de vele vrijwilligers, maar zeker ook de vele vierders, alvast ontzettend bedankt!

Met een welgemeend alaaf,

BAK van Boemeldonck