Promo Kinderoptocht

Hoofd- en websitesponsoren

  • Hoofdsponsor Aartsen
  • Hoofdsponsor Wilko Fruit
  • Bellance
  • Marktzicht
  • Brand Webdesign & Webhosting

Kinderoptocht 2022

Volgens traditie zou op Karnavalszaterdag 26 februari 2022 Boemeldoncks Grote Optocht door de straten van Boemeldonck trekken. Vanwege de ontwikkelingen en maatregelen omtrent de Pandemie hebben wij besloten (link naar info) om de Grote Optocht te verplaatsen naar zaterdag 4 juni 2022.  Meer informatie volgt.

De optocht

Deze karnavaleske kinderoptocht is geheel door en voor kinderen. Jaarlijks zijn er meer dan 100 deelnemers. Al met al ruim 1.111 kinderen in deze kleurrijke, spontane, gezellige en creatieve optocht. Ongetwijfeld weten de deelnemers ook dit jaar weer een creatieve blik te werpen op de leuze 'Schuif mar aon!'.

Lokatie:

Prinsenbeek is gelegen aan de A16, neem afslag 17 (Breda-Noord/Prinsenbeek) en volg de aanwijzingen van onze verkeersregelaars. Komt u met de trein dan kunt u bij het station Breda-Noord/Prinsenbeek uitstappen. Ga via de voetgangersbrug over de A16 en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaar. De loopafstand is ca. 10 minuten

Hoe laat?

De optocht start om 12.00 uur op de Markt. De kinderen stellen op op het Marktplein en de wagens in de Kapelstraat, volg de aanwijzingen van de organisatie.

Toegang:

De toegang tot de kinderoptocht is geheel GRATIS.

Voor bewoners:

Vanaf 10.00 uur is de het centrum afgesloten voor al het verkeer. Er zijn geen ‘oversteekplaatsen’ beschikbaar. Met hulpdiensten zijn afspraken gemaakt. Respecteer a.u.b. de aanwijzingen van onze verkeersregelaars.

Vriendelijk verzoek om de gehele optochtroute autovrij te houden, dit geldt ook voor de straten Gertrudislaan, Pasquelaan en Beeksestraat (van huisnummer 54 t/m rotonde) en Brielsedreef/Postbaan tot Schutsestraat: dit is de calamiteitenroute voor hulpverleners als Brandweer, Ambulance en Politie.

Het kan zijn dat de gemeente deze dag ook afval ophaalt. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt dat zij zo vroeg als mogeljik komen. Zorg dat u uw afval uiterlijk 8 uur klaar heeft gezet.

Voor uw en onze veiligheid:

• Volg altijd de instructies van onze verkeersregelaars, optochtcommissarissen (herkenbaar aan het schild op de borst) en de dienstdoende bestuursleden (herkenbaar aan de rode BAK-jas);

• Alle kruisingen dienen vrij te zijn van obstakels, auto’s parkeren of tenten plaatsen is op deze lokaties streng verboden;

• Het voeren van open vuur is NIET toegestaan

Einde van de optocht:

Bij de tweede doorkomst op de Markt staat de Prins met het hele BAK-gezelschap het defilé af te nemen, dit is tevens het einde van deze optocht.

Milieu

Ook wij dragen graag een steentje bij aan een goed milieu. Wij vragen bezoekers en deelnemers om alleen milieu vriendelijke afbreekbare confetti te gebruiken.

Categoriën

Er zjin diverse categoriën in de kinderoptocht:

Categorie Omschrijving
DKK

Individuelen, duo’s en trio’s, niet gemotoriseerd, door kinderen

zelf gebouwd

DKO:

Individuelen, duo’s en trio’s, niet gemotoriseerd, met hulp van

ouders/volwassenen gebouwd

CKK Groepen van vier of meer kinderen, met of zonder wagentje, niet gemotoriseerd, door kinderen zelf gebouwd. De nadruk ligt op de personen. Hebben zij een karretje dan is dit ondergeschikt aan het geheel (bijv. een accessoire of kledingrek) of met karton, kartonnen dozen ed. gemaakt. Komt er lassen, gazen, plakken aan te pas dan behoren zij in een andere categorie!
CKO

Groepen van vier of meer kinderen, met of zonder wagentje,

niet gemotoriseerd, met hulp van ouders gebouwd, ouders/volwassenen hebben meer gedaan dan alleen laswerk.

BKK Groepen van 4 of meer kinderen mét een een wagentje, niet gemotoriseerd, gemaakt door las-, gaas- en plakwerk. Ouders/volwassenen mogen helpen bij laswerkzaamheden. De verdere afwerking is gerealiseerd door de kinderen. De kinderen moeten het karretje zelf duwen of trekken
BK

Wagens tot zes meter hoogte en alle gemotoriseerd voortbewogen

bouwsels, door kinderen zelf gebouwd

AK

Wagens tot zes meter hoogte en alle gemotoriseerd voortbewogen

bouwsels, met hulp van ouders/volwassenen gebouwd.

 

 Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt vrijwel direct, vanaf 17.00 uur, plaats in de Drie Linden, aanvangstijden per categorie:

Categorie Tijdsplanning

volgt

Downloads

 

Bijgewerkt t/m 1 januari 2022

 

Activiteitensponsor Kinderoptocht

 
  • Lens Transport

Themasponsor Optochten

  • Life and Garden Etten-Leur
  • Witlox
  • 2020 Jumbo Miegielsen Web
  • Unlimited 2020