Vrienden van de BAK

De volgende personen zijn VRIEND VAN DE BAK 2021 - 2022

Wil je meer weten over deze actie of ook Vriend van de BAK worden? Klik dan hier

John Meeuwissen
Stan de Graaf
Nancy Giesbergen
Mark Verheijen
Robbert Janssen
Marcia Meeuwissen
Jack Huybregts
Yvonne Huybregts
Richard Huijbregts
Thomas van Gool
Ella Snoek
Bert Suijkerbuijk
Reinoud van Overveld
Koen Dielemans
Annie Jorissen
Ingmar Muller
Geert Verdaasdonk
Betina Verdaasdonk
Rolph Kavelaars
Jos Sweep
Herman Emaus
John van den Berg
Jos Jansen
Nancy Bastiaansen
Joost Koolen
Halinka Koolen Delrue
Oliver Delrue
Sjack Vissers
Mark Marijnissen
Julian van Paeschen
Addie Korsten
Ton de Peijper
Stefan Schreiner
Marco van Hassel
Ad van der Vorst
Joke Ipenburg - van Beek
Annie Jorissen
Claudia Vissers
Arjan van Gils
Pieter Musters
Rian Musters
Jeroen Magielse
Huub Meulemans
Youp Meeuwissen
Denise van den Berg
Jessie Halters
Jacqueline Andrik - Claassen
Lars Lauwen
Daan Rovers
Marco van Ginneken
Dennis Jongenelis
Marit Jongenelis
Ravi Jongenelis
Antal en Ellen
Johan van de Vijver
Rein Schneijdenberg
Rick Mutsaers
Erik van Gils
Joost van de Sande
Paul van der Veeken
Jan van den Goorbergh
Inge Verheijen
Laurens Beks
Dijo van Gils
Nel Meeuwissen
Toon Sweep
Ine Sweep
Willem Halters
Prins Woud LVI
Ben van de Most
Joop van den Ende
Sander van Gils
Raoul van Aert
Stefan van Loenhout
Thierry Aartsen
William Dielemans
Hans Ras
Caroline van Ham
Kees Dielemans
Johan Kuijpers
Stephan Rasenberg
Sylvia Vincenten
Brigitte van de Pluym
Leon Nagelkerke
Reinier Nederhoed
Huib Jansen
Peter de Graaf
Ingrid de Graaf
Dre van Ham
Jan Boomaars
Coen Geerts
Patrick Machielsen
Peter Roovers
Robin de Craen
Corné Stoffelen
Ruud Biemans
Sean Harrison
Dennie Vissers
Jan Gelens

Bijgewerkt t/m 8 juni 2022

 

 

 • BAK Kalender

  ma di wo do vr za zo
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30

Hoofd- en websitesponsoren

 • Hoofdsponsor Aartsen
 • Hoofdsponsor Wilko Fruit
 • Bellance
 • Marktzicht
 • Brand Webdesign & Webhosting
 • Janssen 'n van Dongen
 • The Sourcing Network

 

Promotievideo: karnaval 2020, Music powered by: Tim Hox, Video editting: Han de Graaf

Als u als particulier om welke reden dan ook geen lid van de club van 111 wilt worden en het karnaval in Boemeldonck toch een warm hart wilt toedragen, dan is er een alternatief.

Voor 50 euro per jaar u kunt “Vriend van de BAK” worden en wordt u vermeld als sponsor op deze website.

Als u Vriend van de BAK wil worden neem dan contact op met een van onze bestuursleden of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor niks gaat alleen de zon op……………………

Ik sta op een vroege ochtend achter in de polder en kijk naar de opkomende zon. Haar stralen verwarmen de Boemeldonckse polder. Haar licht weerkaatst op een nishut. De stilte in de polder wordt op een prettige manier verstoord door geluiden van een lasapparaat en het snerpen van een slijptol. Vele jeugdige Boemeldonckers rijden met fiets, brommer of auto de polder in, om er pas ’s avonds laat weer uit te komen.

De “r” is weer in de maand en dat betekent dat vele mensen in ons mooie dorp weer aan de slag zijn gegaan om gebroederlijk, prachtige creaties te ontwerpen en te bouwen. Uiteindelijk zullen deze creaties zorgen voor twee hoogtepunten tijdens een mooi feest.

Maar deze twee hoogtepunten zijn slechts het topje van de welbekende ijsberg. Vele vrijwilligers, ik schat bij elkaar wel enkele honderden, zijn druk in de weer om de periode tussen elf november en aswoensdag te organiseren en voor een breed publiek zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Karnaval in Boemeldonck is aandacht voor alle Boemeldonckers.

Wat te denken van onze kleine karnavalsvierders. Ik noem zo maar eens wat zaken. De Kinderoptocht, Lampionnenoptocht, een groots vuurwerk op de Markt, de BRAK-krant, de BRAK-zitting, het jeugdclubfeest, bezoek aan de drie basisscholen, het piepers en kreeziekarnaval in De Drie Linden en niet te vergeten het scholenproject Alaaf!

Maar ook aan de zieken wordt gedacht. Deze worden door de Raad van Elf en de Prins bezocht en hen wordt zo een hart onder de riem gestoken. De bejaarden in verzorgingshuis Hagedonk hebben een leuke en gezellige karnavalsmiddag, met uiteraard een bezoek van het BAK-gezelschap. Dit geldt ook voor de senioren in ons dorp. Zij kunnen, indien zij dat wensen, gebruik maken van een gratis busverbinding tussen de Zilverberk en d’n Elsakker om op karnavalsmaandag een heerlijk ontspannende middag te beleven in diezelfde Elsakker.

Dan hebben we nog een hele range met activiteiten waaraan een ieder kan deelnemen. Het liedjesfestival, de Prinsenzitting, de fietstocht met “11-11”, het droogleggen en ook weer aanslaan van de pomp op de Markt, het kapellenfestival, de gebedsdienst op donderdagavond als officieuze aftrap van de leutzesdaagse, de BAK-zittingen en het steek afnemen op dinsdagavond als slotstuk van ons mooie feest. En natuurlijk genieten wij als Boemeldonckers met vele tienduizenden mensen van buiten Boemeldonck van twee prachtige optochten.

En ik zal best nog activiteiten vergeten zijn.

Je zult de meeste activiteiten wel kennen en de ene zal je meer aanspreken dan de andere. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat, om deze activiteiten überhaupt te organiseren, er vele uren vrijwilligerswerk in gaat zitten? Zeker omdat we als Boemeldonck verwend zijn. Ik bedoel dan, dat het niveau van al deze leuke activiteiten hoog is. Dat was het al zo’n 53 jaar geleden en dat is alleen maar gegroeid. Dat vrijwilligerswerk is leuk om te doen. Het kost je tijd, energie en soms wat moeite, maar uiteindelijk beleeft de vrijwilliger vooral plezier aan dit werk. En toch is er wat veranderd in het vrijwilligerswerk binnen de karnaval…………………………………………helaas.

De tijd dat we als zelfstandige gemeente, onder het genot van een pintje aan de toog, de wethouder of burgemeester aan konden spreken en zaken als vergunningen, dranghekken, afval, inzet brandweer, inzet politie, inzet EHBO/GGD, etc. etc., veelal met gesloten beurs, konden regelen ligt ver achter ons en komt ook niet meer terug. Maar gelukkig hadden en hebben we vele sponsoren die op wat voor manier dan ook een bijdrage leveren in pecunia of in goederen en diensten om de vele activiteiten te kunnen blijven organiseren. Ook sponsoren hebben de laatste jaren de broekriem aan moeten halen. Tel hierbij op dat de gemeente Breda de subsidies voor heel veel zaken heeft afgeschaft dan wel drastisch heeft verlaagd en dat wij als organisatie meer moeten gaan betalen voor bijvoorbeeld het huren van de Drie Linden, afval opruimen, plaatsen dranghekken etc. etc.. Dat zorgt ervoor dat er “financiële” druk op ons mooie feest komt te staan.

Het schrappen van activiteiten zou een optie kunnen zijn om weerstand te bieden aan die druk. Maar de variatie aan activiteiten maakt nou juist dat wij als gemeenschap zo kunnen genieten van karnaval in de breedste zin van het woord. En omdat het karnavalsfeest van ons allemaal is, kan van schrappen geen sprake zijn.

Ik sta nog steeds in onze mooie polder, hoor nog steeds het geluid van het lasapparaat en de slijptol. Het is herfst en het eind van de middag nadert. En de zon………………..? Die gaat maar niet onder. Hij blijft als een trotse koperen ploert boven Boemeldonck staan en verlicht en verwarmt ons mooie dorp en de mensen die zich Boemeldoncker voelen. Want de zon weet dat het goed zit met ons verbroederingsfeest. Een vriendschappelijk feest dat we samen vieren en samen maken. Als vrienden zogezegd.

Word daarom “vriend van de BAK” voor maar 50 euro per jaar. Het is slechts een half pilske per week, dus waar hebben we het over. 

En wat krijg je ervoor terug………………..? Niets! Nou ja, niets? De zekerheid dat de komende jaren de vele mensen betrokken blijven bij karnaval en dat de vele activiteiten behouden blijven waar een ieder op zijn of haar manier zo van geniet! Oh trouwens, je krijgt toch iets. Een vermelding op de BAK-site en een speldje dat je op je kiel of muts kunt spelden, zodat een ieder kan zien dat ook jij een echte Boemeldoncker bent en “Vriend van de BAK”!

Namens de BAK-organisatie, de vele vrijwilligers, maar zeker ook de vele vierders, alvast ontzettend bedankt!

Met een welgemeend alaaf,

BAK van Boemeldonck